Vydūno ir Ajurvedos klubas Šiauliuose

 

Šiauliuose Vydūno ir Ajurvedos klubas steigiamojo susirinkimo, įvykusio 1995 01 08 (anketos užpildytos 1994 11 27) protokolu NR.1, buvo įkurtas ir 1995 01 23 potvarkiu Nr.38 įregistruotas Šiaulių miesto valdyboje. Buvo 15 narių. Vėliau skaičius kito. 1998 07 08 Vydūno ir Ajurvedos klubas įregistruotas vėl Šiaulių miesto savivaldybėje potvarkiu Nr.181. Registracijos Nr. V098-29.

 

Klubo veikla – švietimas

 

Klubo tikslas – propaguoti sveiką gyvenseną, pagrįstą Vydūno mokymu ir Ajurvedos medicina.

Vadovaujamasi visuotinai žinomais principais – „Sveikame kūne – sveika siela“, „Sveikata – brangiausias žmogaus turtas“, „Dievas padeda tiems, kurie padeda patys sau“. Siekiama, kad kiekvienas narys įsijungtų savo žiniomis į diskusijas, kad savo patirtį skleistų kitiems, o dalyvaudamas veikloje išgirstų ką nors naujo. Vadovaujamasi bičių gyvenimo būdu – kas ką gero turime, nešame į bendrą taupyklę.

 

Vydūnas rašė: „Jeigu iš šimto žmonių atsirastų nors vienas, kuris skleistų žmonėms tą šviesos spindulį arba skleistų šviesą iš tamsos, tai jau būtų gerai“.

 

Ajurvedos mokslas mus domina tuo, kad jame yra atskleista natūrali žmogaus, aplinkos ir kosmoso sąveika. Juo remdamiesi, žmogų suprantame kaip subalansuotą ekologinės sistemos dalį.

 

Patvirtinti įstatai leidžia klubui užsiimti leidybine veikla. Klubo pirmininkas Stasys Dragūnas yra knygų „Matymo stebuklas“, „Astrologinio žvilgsnio paslaptys“ ir „Energetinės galios stebuklas“ autorius. Greitai pasirodys dar viena – „Subtilusis džiaugsmas“, kuria siekiama suartinti ir sugretinti Rytų ir Vakarų medicinos į bendrą visumą. Joje autorius perteikia ne tik savo pažintį su šiomis medicinomis, bet ir savo paties gyvenimo patirtį, kaip pasinaudoti Rytų medicinos paslaugomis stiprinant savo sveikatą pakeitus gyvenimo būdą, kvėpavimą, mitybą ir bendravimo su žmonėmis bei aplink elgseną.

 

Rekvizitai. Šiaulių miesto Vydūno ir Ajurvedos klubas. Šliūpo g. 7 b.

Įmonės kodas 4543594. Atsiskaitoma sąskaita 700523 Ūkio bankas, Šiaulių skyrius. Banko kodas 260101706

 

 

Stasys Dragūnas

Klubo pirmininkas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *